Sveikų šeštadienio pusryčių ir mitybos paskaitų – į „Valerijono“ arbatinę

01 16

Sausio 27 d. „Valerijono“ arbatinė kviečia savaitgalį pradėti neįprastai, ne leidžiant tingų rytą namuose, o leistis į gastronominę kelionę bei domėtis aktualiais sveikos mitybos klausimais.

Toks užsienio šalyse itin populiarus reiškinys rengti savaitgalio pusryčius vis dažniau sutinkamas ir mūsų šalyje, ypač didžiuosiuose miestuose. Po ilgos darbų savaitės leisti sau atsikvėpti ir keliauti į pamėgtą vietą ką tik paruoštų sveikų pusryčių, žolelių arbatos ar šviežiai suplakto kokteilio – svari nauda sveikatai ir įdomus kelias ugdyti naujus įpročius.

Kviečia kurti sveikos mitybos tradicijas ir išsklaidyti mitus

Valerijono“ vaistinės vadovės Almyros Girdenienės teigimu, populiarėjančių tokių savaitgalio pusryčių vienas didžiausių pliusų – suburti žmones ir drauge kurti taisyklingos mitybos tradicijas. „Kaip pasukti teisingos mitybos keliu vis dar domina didžiąją dalį žmonių. Ir tas, kas pradėjo rūpintis savo racionu, žino, kad tai nėra lengva. Turėdami ilgametę patirtį ir savo arbatinėje tiekdami sveikatai palankesnį maistą, ėmėmės idėjos ne tik pasiūlyti savo lankytojams šeštadieninius pusryčius, kai niekas neskuba, gali skirti laiką sau, bet ir pakviesti į sveikos mitybos paskaitą, kur galima įgyti ir naudingų žinių“, – teigia ji.

A. Girdenienės teigimu, pirmiems tokio pobūdžio pusryčiams pasirinkta tradicinė tema – avižos. „Šiuo grūdinės kilmės produktu ir jo nauda retas kuris abejoja, tačiau daugeliui rytinė avižų košė asocijuojasi su prėsku ar kukliu skoniu. Šią mitybos iliuziją išsklaidysime ir pasidalinsime patirtimi, kaip grūdinės kultūros gali būti patiekiamos, kokios jos turėtų būti, kaip jos veikia mūsų organizmą ir bendrą savijautą. Pažadame, patiekalo skonis tikrai nenukentės jo naudos sąskaita.“

Paskaitą ves diplomuota mitybos terapeutė

Šeštadienių pusryčių dalyvių lauks ne tik dviejų patiekalų pusryčiai (avižų košė, daigintų avižų kokteilis su bičių duonele), bet ir diplomuotos mitybos terapeutės paskaita. „Mitybos džiunglės“ įkūrėja Ilona Kuodienė pakvies susirinkusiuosius į gastronominę kelionę, kurios metu sulaužys populiarius pusryčių mitus, suteiks daugiau informacijos, padedančios žengti geresnės savijautos link. Kviečiame!

TEMA: „Avižos – nauda ar mada?“

DEGUSTUOJAMI PATIEKALAI: avižų košė ir avižų kokteilis su bičių duonele.

VIETA: „Valerijono“ arbatinė, Vilniaus g. 173.

DATA: 2018-01-27

LAIKAS: 10:00 val.

KAINA: 7 / asmeniui*

Būtina registracija internetu užpildžius registracijos formą: https://goo.gl/KDwmQ6.

*Į kainą įskaičiuota – mitybos terapeutės paskaita, pusryčiai (avižų košė ir avižų kokteilis), žolelių arbata.


Susiję įrašai