Kalėdinis laikotarpis „Valerijono“ arbatinėje: nuo gilių kulinarinių tradicijų iki šių dienų improvizacijų

12 05

Šventinį laikotarpį svarbu atrasti laiko ir sau, ir maloniai praleisti žvarbokus žiemos vakarus su šeimos nariais, bičiuliais bei kolegomis. Tad artėjant gražiausioms metų šventėms „Valerijono“ arbatinė kviečia smaguriauti (sveikai!), paskanauti senovinio avižų kisieliaus ir pasisemti kulinarinių žinių ir nebijoti improvizuoti naujoje edukacinėje programoje.

 

Gurmanams – sveiki šventiniai saldumynai

 

Iki gruodžio 10 d. Šiauliuose vyksta GASTROturo savaitė, organizuojama Šiaulių turizmo informacijos centro. „Valerijono“ arbatinė kviečia per skonio pojūčius bent akimirkai nusikelti į senuosius vaistininkystės laikus bei pajusti netikėtą ir gaivų žiemos aromatą. Prie desertų patiekiama šviežiai gaminta gilių kava.

„Marcipano legenda“ – nukels į tuos laikus, kai vaistinėse pirkėjai buvo vaišinami marcipaniniais saldėsiais. Ir tai buvo šventa taisyklė! Net nuo viduramžių tikėta, kad šie skanumynai gali padėti kenčiant nuo protinių ir fizinių negalavimų. Tačiau šiandien neabejojame, kad šie sodrūs ir purūs migdoliniai saldumynai tikrai pamalonins jūsų gomurį ir nuramins prisiekusio smaližiaus širdį.

Rinkinyje: „Marcipano legenda“ (2 vnt.) ir gilių kava – 3€.

Marcipano legenda

 

„Burokėlio džiazas“ – netikėta ir gaivi Kalėdų užuomina. Artėjant gražiausioms metų šventėms norisi lepintis ir pajusti artėjančių švenčių stebuklą. Prie puodelio kvapnios kavos ar žolelių arbatos šis desertas nustebins maloniu ir netikėtu skonių deriniu net ir didžiausius burokėlių skeptikus. Genialu – tai, kas paprasta!

Rinkinyje: „Burokėlio džiazas“ (1 vnt.) ir gilių kava – 2€.

Burokelio dziazas

 

Visą šventinį laikotarpį ieškančių egzotiškos senovės lietuvių virtuvėje pakviesime paskanauti avižų kisieliaus. Jis pradėtas virti jau tada, kai šalyje pradėtos auginti avižos. Tai labai senas ir nepelnytai užmirštas gėrimas. Apskritai, valgiai iš avižų – ne tik puikus dietinis pasirinkimas. Avižose gausu įvairių maisto medžiagų, vitaminų, organizmui naudingų mikroelementų.

 

Šventinė edukacija kvies improvizuoti

 

Kūčia – tradicinis Kūčių vakaro valgis, ant šventinio stalo užėmęs pačią svarbiausią poziciją. Jis buvo skirtas ne tik protėvių vėlėms vaišinti, bet ir  žmonėms suteikė vilties, kad ateinantys metai bus geri, sėkmingi ir turtingi.

Besidominčius tradicijomis ir kulinariniu paveldu kviečiame į specialiai šventiniu laikotarpiu organizuojamą edukacinę programą „Senovinė Kūčia netradiciškai“. Joje sužinosite, kuo jis ypatingas, kokios jo svarbiausios sudedamosios dalys ir išmoksite pasigaminti pagal šiuo metu aktualius sveikos mitybos principus. O išmokę galėsite eksperimentuoti ir nustebinti savo artimuosius Kūčių vakarą.

Daugiau informacijos apie edukacinę programą rasite: „Senovinė Kūčia netradiciškai“.

 

bty

 

 

Nuolaidos kalėdiniams natūralios sudėties kosmetikos rinkiniams

 

Sukantiems galvą, kuo šventiniu laikotarpiu nustebinti natūralios kosmetikos gerbėjus, „Valerijono“ vaistininkų sukurtos natūralios sudėties kosmetikos linijos „Razalija“ rinkiniams prieš Kalėdas taikomos nuolaidos! Rinkinių ir aktualių pasiūlymų ieškokite vaistinėje (Vilniaus g. 173, Šiauliai) ir vaistinės el. parduotuvėje www.valerijonas.lt.


Susiję įrašai