Daigai

Daiginti grūdus nesunku ir patiems

11 18

Daigintuose grūduose yra daug natūralios ląstelienos, kuri gerina virškinimą. Daigai gali aprūpinti jūsų organizmą vitaminais E, B grupės, A, C, skaidulinėmis medžiagomis. Jie taip pat vertingi dėl didelio kiekio vitamino E, kuris yra efektyvus antioksidantas, kuris skatina ląstelių atsinaujinimą.

Kaip daiginti grūdus?

Daiginimui naudojami sėklosir grūdai turi būti gyvi (jų greitesniam subrendimui negali būti naudotas chemikalas „Rundap“).
Grūdų ir sėklų daiginimui prireiks 1 l stiklainio, į kurį įpilame 1/3 grūdų. Juos užpilame vandeniu ir palaikome 12 val. Po to vandenį nupilame, grūdus gerai nuplauname, paguldome stiklainį ir paskleidžiame grūdus ir padedame šiltai ant palangės, apklojame rankšluoščiu.
Ryte ir vakare daiginamus grūdus būtinai reikia nuplauti. Trečią dieną jau daigeliai matosi ir iš jų jau galima ruošti patiekalą, pvz.: salotas, kokteilį, dėti į sriubas.
Daigintus grūdus suvartoti per parą.

„Valerijono“ arbatinėje galite įsigyti belukščių avižų, žirnių, rugių, kviečių, žirnių ir juos daiginti namuose. Kokybiškus grūdus daiginimui tiekia Zelbukio šeimos ūkis.

Būkite sveiki!


Susiję įrašai

08 21

Natūralios kosmetikos dirbtuvės

Natūralios sudėties kosmetikos kūrėja Almyra Girdenienė edukacinėje programoje „Šalto spaudimo aliejų degustacija ir natūralaus kremo gamyba“ dalinasi...
Plačiau